- ½ vejce
- 20 g cukru krupice
- 20 g hladké mouky
- 10 g hrubé mouky
- 10 g oleje
- 10 g másla
- 10 g hrubé mouky na vysypání formy
Do žloutku ušlehaného s cukrem a olejem zamícháme mouku, zlehka vmícháme z bílku sníh. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě. Hotové těsto se odlepuje od krajů a nelepí se při zkoušení na špejli. Můžeme podávat namazaný džemem bez zrníček, tvarohovým krémem nebo zalít pudinkem.
1 porce = 199 kcal, 4 g bílkovin, 9 g tuku, 25 g sacharidů, 0,8 g vlákniny
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.