• ½ vejce
  • 20 g cukru krupice
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g hrubé mouky
  • 10 g oleje
  • 10 g másla
  • 10 g hrubé mouky na vysypání formy

Do žloutku ušlehaného s cukrem a olejem zamícháme mouku, zlehka vmícháme z bílku sníh. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě. Hotové těsto se odlepuje od krajů a nelepí se při zkoušení na špejli. Můžeme podávat namazaný džemem bez zrníček, tvarohovým krémem nebo zalít pudinkem.

 

1 porce = 199 kcal, 4 g bílkovin, 9 g tuku, 25 g sacharidů, 0,8 g vlákniny

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.