- 10 g zelené papriky
- 10 g červené papriky
- 10 g žluté papriky
- 50 g cibule
- 50 g žampionů
- 20 g oleje
- 10 g hladké mouky
- 150 g rajčat
- 100 g mražené kukuřice
- 1 kostka masoxu
- 1 stroužek česneku
- ½ citronu
- 1 lžíce rajského protlaku
- Mletá paprika
- Sůl
Papriky, žampiony a cibuli nakrájíme na proužky. Česnek utřeme. Na oleji osmahneme papriky a cibuli, přidáme žampiony, rajčatový protlak, česnek a všechno poprášíme moukou a mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu. Rajčata spaříme, oloupeme, propasírujeme přes síto do polévky, přidáme kukuřici a necháme povařit. Hotovou polévku osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
1 porce = 4 g bílkovin, 11 g tuků, 4 g sacharidů, 0 mg cholesterolu, 2,6 g vlákniny
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.