• 200 g vepřové kýty
  • 20 g oleje
  • 60 g cibule
  • 150 g lilku
  • 50 g tvrdého sýru 30 %
  • 100 ml mléka
  • 1 bílek
  • Kari
  • Sůl
  • Zelená petrželová nať

Maso nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které osolíme a opečeme na oleji. Opečené maso vyndáme, na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné lilky nakrájené na plátky, opečeme, posypeme kari, zamícháme a střídavě pokládáme maso a lilek do vymazané ohnivzdorné mísy. Tvrdý sýr nastrouháme, rozmícháme s bílkem. Touto směsí zalijeme maso s lilky, posypeme nahrubo nakrájenou zelenou petrželkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.

 

1 porce = 33 g bílkovin, 22 g tuků, 11 g sacharidů, 117 mg cholesterolu, 2,8 g vlákniny

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.