- 200 g vepřové kýty
- 20 g oleje
- 60 g cibule
- 150 g lilku
- 50 g tvrdého sýru 30 %
- 100 ml mléka
- 1 bílek
- Kari
- Sůl
- Zelená petrželová nať
Maso nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které osolíme a opečeme na oleji. Opečené maso vyndáme, na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné lilky nakrájené na plátky, opečeme, posypeme kari, zamícháme a střídavě pokládáme maso a lilek do vymazané ohnivzdorné mísy. Tvrdý sýr nastrouháme, rozmícháme s bílkem. Touto směsí zalijeme maso s lilky, posypeme nahrubo nakrájenou zelenou petrželkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.
1 porce = 33 g bílkovin, 22 g tuků, 11 g sacharidů, 117 mg cholesterolu, 2,8 g vlákniny
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.