- 1 kg morkových kostí
- 500 g hovězího masa
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 1 cibula
- 3 ks nového koření
- 5 celých pepřů
- 2,5 litru vody
- Sůl
- Morkové knedlíčky:
- 50 g strouhanky
- 1 nakrájená houska
- 100 ml vody
- Petrželová nať
- 2 vejce
- Půl lžičky muškátového květu
- Sůl, pepř
- Olej na opečení morku
Z kostí vydlabeme morek. Kosti a hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, očištěnou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna vaříme ani 2 hodiny, dokud není maso měkké. Morek opečeme na trošce oleje a necháme ho vychladnout. Nakrájenou housku zalijeme vodou, když se rozmočí, přebytečnou vodu vymačkáme. Spolu s nasekanou petrželovou natí, vejci, kořením a solí ji smícháme s morkem. Na zahuštění použijeme strouhanku. Ze vzniklé směsi namočenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky. Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky, kterou přivedeme k varu a zavaříme do ní připravené knedlíčky. Vaříme je, dokud nevyplavou.
Co bude dnes dobrého
Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.