• 4 plátky vepřové krkovičky
  • 150 g tvrdého sýru
  • 4 vajíčka
  • Sůl
  • Pepř
  • hořčice (francouzská)
  • olej

Krkovičku rozklepeme, osolíme, opepříme,  potřeme hořčicí a mírně zalijeme olejem. Necháme zaležet v ledničce. Potom zprudka osmažíme z obou stran na pánvičce a klademe do pečící nádoby. Pečeme v troubě po dobu  30 minut.  Na závěr nastrouháme na povrch krkovičky tvrdý sýr a na každé krkovičce uděláme důlek v sýru pro vajíčko, které opatrně vlijeme  do důlku a dopečeme.   

 

Co bude dnes dobrého

Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.