- 200 g hovězího masa z kýty
- 40 g šunky
- 40 g mrkve
- 1 bílek
- Zelená petrželka
- 20 g hladké mouky
- Sůl
- 20 g másla
Omyté maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Šunku nadrobno nakrájenou smícháme s bílkem a na teflonové pánvi necháme srazit, vmícháme sekanou petrželku a hotovou směsí potřeme plátky masa. Poklademe kousky mrkve, zabalíme, osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme. Přidáme máslo a podle chuti dosolíme. Maso vrátíme zpět a necháme prohřát. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky, těstovinami či rýží.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.