• 200 g hovězího masa z kýty
  • 40 g šunky
  • 40 g mrkve
  • 1 bílek
  • Zelená petrželka
  • 20 g hladké mouky
  • Sůl
  • 20 g másla

Omyté maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Šunku nadrobno nakrájenou smícháme s bílkem a na teflonové pánvi necháme srazit, vmícháme sekanou petrželku a hotovou směsí potřeme plátky masa. Poklademe kousky mrkve, zabalíme, osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme. Přidáme máslo a podle chuti dosolíme. Maso vrátíme zpět a necháme prohřát. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky, těstovinami či rýží.

 

 

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.