- 250 g hlívy ústřičné
- 120 g cibule
- 70 g tuku
- 120 g mrkve
- 50 g petržele
- 50 g celeru
- 10 g hladké mouky
- 100 ml bílého vína
- Cukr
- Sůl
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěnou a drobně nakrájenou hlívu. Osolíme, okořeníme a posusíme, Potom přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, zalijeme vínem, podusíme a nakonec zaprášíme moukou a dochutíme cukrem. Podáváme s pečivem nebo knedlíkem.
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.