- 150 g čerstvých penízovek
- 500 ml mléka
- 15 g droždí
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 100 g tuku
- 2 stroužky česneku
- Špetka cukru
- Majoránka
- Pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček
- Sůl
- Tuk na smažení
Droždí rozdrobíme do malého množství vlažného mléka, přidáme lžíci mouky, cukr a necháme vzejít kvásek. Do něj přidáme vejce, sůl, po částech vmícháme zbylé mléko a mouku, oprané a nasekané houby,které jsme okořenili a smíchali s prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. Těsto lijeme na lívaneční, potřený tukem a pečeme dorůžova.4
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.