- 1 svazeček bílého chřestu (500g)
- Sůl
- Cukr
- 100g žampionů
- 2 tenké telecí řízky (120g)
- Pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 větvičky rozmarýnu
- 150ml pomerančového džusu
- 2 lžičky másla
- ½ svazečku petrželky
Chřest oloupejte a u každého odkrojte spodní 2 cm. Oloupané chřesty pak nakrájejte šikmo na asi 3 cm dlouhé špalíčky, posolte je, trochu posypte cukrem a nechte asi 3 minuty vypotit. Očistěte a na plátky nakrájejte žampiony.
Opláchněte telecí řízky, osušte je papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a řízky na něm zprudka opečte (asi 2 minuty). Až bude jedna strana dozlatova, otočte je a přidejte k nim chřest, rozmarýn a žampiony. Po přibližně 3 minutách přilijte pomerančový džus a přimíchejte máslo.
Pánev sundejte z plotny, přikryjte poklicí a nechte ještě chvilku dojít. Zatím opláchněte a najmno nakrájejte petrželku, kterou jídlo ozdobíte těsně před podáváním.
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.