- 1 kostka tofu natural (bez nálevu asi 180g)
- 300g brokolice (růžičky)
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2-3 lžíce vývaru z napařování
- 1 lžička umeocta
- 1 rovná lžička sušené bazalky
- 1-2 lžičky sójové omáčky Tamari
- ½ lžičky estragonu
- 1,5 lžičky panenského lněného oleje
- Mořská sůl
Růžičky brokolice a na plátky pokrájené tofu vložíme na pařák. Brokolici mírně osolíme. Přikryté napařujeme 20 minut.
Měkkou brokolici a propařené tofu rozmixujeme společně s přídavkem vody z hrnce z napařování, obou kvalitních olejů, umeocta, sojové omáčky Tamari a koření do krémové konzistence. Dle chuti dosolíme.
Hotovou pomazánku vyjmeme stěrkou z mixovací nádoby a vetřeme do misky. Necháme dobře vychladit.
Podáváme na pečivu s pokrájenými oloupanými rajčaty.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.