- Maso s omáčkou:
- uzená plec 300g
- kořenová zelenina 80g
- perník na strouhání 40g
- vývar z kostí 200ml
- povidla švestková 80g
- olej 20ml
- sůl, pepř
- Špalíčky:
- bramborové těsto
- s cizrnou 400g
- voda
- sůl
Uzenou plec uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme povidla, zalijeme vývarem z kostí a provaříme.
Přisypeme nastrouhaný perník a povaříme, rozmixujeme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Z odměřeného množství směsi bramborového těsta s cizrnou a vody připravíme těsto. Necháme odpočinout asi 3 minuty. Vyválíme váleček asi 3–4 cm silný a krájíme špalíčky. Vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme asi 5–7 minut.
Recept od: Střední škola hotelnictví a podnikání SČMSD Hronov s.r.o.