- 400g libového hovězího (nebo klokaního) masa
- 40g cibule
- 20g česnekového oleje
- 40g rajčat
- 1 malé jablko
- 1 malá feferonka
- Sůl
- Celý pepř
Očištěné hovězí (klokaní) maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, k níž přidáme připravené maso, které také opečeme.
Pokrm osolíme a přidáme výseče rajčat, celý pepř, oloupané a jádřince zbavené jablko nakrájené na kousky.
Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Husté šťávy (zahustí ji rozdušené jablko) by mělo být jen malé množství
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.