- Maso:
- vepřová kotleta bez kosti 300g
- malá cibule 1ks
- tuk,sádlo nebo olej 20g
- paprika mletá
- zelí kysané 500g
- slanina 30g
- rostlinná smetana (může být i klasická) 40ml
- Knedlík:
- bramborové těsto v prášku 300g
- voda 300ml
Kotlety nakrájíme, nařízneme okraje a opečeme na tuku.
Vyndáme z hrnce, do kterého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme do růžova, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme trochou vody.
Kysané zelí propláchneme, přidáme do základu a vše promícháme.
Opečené kotlety položíme na připravené zelí a pečeme zakryté při teplotě 200°C doměkka. Před dopečením maso se zelím podlijeme smetanou.
Bramborové těsto z prášku promícháme s vodou a necháme krátce odležet. Rozdělíme na stejnoměrné díly a tvarujeme šišky dlouhé asi 20 cm. Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut.
Recept od: Základní škola Mánesova, Otrokovice