- Maso:
- králičí hřbet bez kosti 400 kg
- slanina uzená 300 g
- kmín
- sůl
- mouka hladká
- sádlo škvařené 15 g
- okurky kyselé 60g
- karotka baby mražená 50 g
- vegeta bez glutamanu s medvědím česnekem
- Příloha:
- brambory 200 g
- pažitka nebo petrželka
- máslo
- sůl
Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme, přidáme kmín a vegetu.
Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, na které opečeme připravené kostky masa.
Přidáme okurky nakrájené na kolečka a baby karotku. Promícháme, podlijeme, přikryjeme poklicí a zvolna pečeme zhruba 1 hodinu doměkka. Nakonec odklopíme poklici a dopečeme dozlatova.
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky. Osolíme a vaříme ve vodě doměkka.
Při podávání zdobíme pažitkou nebo zelenou petrželkou a přelijeme rozpuštěným máslem.
Recept od: ZŠ Šenov, Radniční náměstí 1040