- 600g kapra (nebo jiné ryby včetně filé)
- 60g rajčat
- 40g eidamu
- 60g mléka
- 20g hladké mouky
- 40g oleje
- sůl
- 1 citron
Očištěnou rybu naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.
Rajčata oloupeme a odstraníme zrníčka. Dužinu rozmixujeme v mléce, přidáme mouku.Sýr nastrouháme.
Porce ryby osolíme, vložíme do olejem vymazané varné nádoby, přelijeme rozmixovanou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme zbylým olejem.
Upečeme.
Zdroj: HEPATITIDA Recepty, rady lékaře (Vydalo Vydavatelství a nakladatelství Sdružení MAC, s.r.o., 1995)
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.