- 600 g celeru
- 4 ks zelených jablek - oloupaných a nakrájených na kostičky
- 100 g vlašských ořechů
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 150 g sýra niva
- Na zálivku
- 50 ml jablečného octa
- 1 ks jemně nakrájené šalotky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 špetky mořské soli
- 2 špetky čerstvě mletého pepře
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
Vlašské ořechy vložte na 8-10 minut do trouby vyhřáté na 170°C. Ořechy nechte vychladnout a nasekejte je.
V misce prošlehejte ocet, šalotku, hořčici, sůl, pepř, olej a nechte 10 minut stát. Pak do zálivky rozdrobte polovinu sýra.
Oloupaný celer nakrájejte na kostičky a povařte 5 minut ve vodě se 3 lžícemi citrónové šťávy, celer propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
Celer dejte do mísy, přidejte jablka nakrájená na kostičky a přelijte připravenou zálivkou se sýrem.
Posypte ořechy, zbytkem sýra a podávejte.
Ořechy,prevence diabetu.Více čtěte v článku Lékařské fórum: Prevencí cukrovky jsou i ořechy a káva na ordinace.cz
- Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.