- 250 g cizrny
- 1 nakrájená cibule
- 2 nakrájené stroužky česneku
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžíce petrželky
- sůl,pepř
- kukuřičný olej
Cizrnu namočíme přes noc a druhý den vaříme 1–1½ hodiny doměkka v dostatečném množství vody. Vodu slijeme a cizrnu necháme vychladnout.
Cizrnu rozmixujeme s cibulí,česnekem,římským kmínem,mletým koriandrem a petrželkou na hladkou kaši,osolíme a opepříme .
Směs přikryjeme fólií na potraviny a uložíme na hodinu odstát do chladničky.
Z cizrnové hmoty tvoříme kuličky, mírně je zploštíme a dáme na plech vytřený kukuřičným olejem.Lehce je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.
Cholesterol zaceluje rány.Více čtěte v článku Strašák cholesterol? Tak jednoduché to není na ordinace.cz
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.