- 8 ks velkých červených paprik
- 4 stroužky česneku
- citronová šťáva
- extra panenský olivový olej
- Sůl, pepř
Papriky narovnáme na gril a pečeme až změknou a začne se na nich nafukovat slupka.
Lusky sundáme z grilu, dáme do igelitové pytlíku zabalíme do utěrky a necháme 30 minut odležet.
Papriky potom vyndáme a sloupneme slupku, která jde právě po zabalení
nádherně sloupnout, vyndáme jádřince a pak lusky nakrájíme na proužky.
Dáme do misky přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, promícháme a přidáme olivový olej.
Salát znovu důkladně promícháme a necháme vychladit.
V parném dni si dejte raději vlažnou minerálku. Více si přečtěte v článku Zapomeňte na chlazené nápoje, dejte si vlažnou minerálku na ordinace.cz.