- 75 g jáhel
- 300 g špenátu
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 citron
- 1 svazek petržele
- 30 g parmazánu
Jáhly povaříme v osolené vodě. Špenát omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme,rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme nadrobno.
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme špenát a nakrájená rajčata a podusíme.
Zeleninovou směs promícháme s drobně nakrájenou petrželí, nastrouhaným parmazánem, vařenými jáhly, okořeníme solí a pepřem . Naplníme jí do vydlabaných rajčat.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a zapékáme asi 15 minut.
Přečtěte si také: Unikátní léčebný zdroj – tkáň pupečníku na ordinace.cz