- 250 g pohanky
- 250 g čerstvých hub (popř. 2 až 3 hrsti sušených)
- 6 lžic olivového oleje
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- bílý pepř
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
Pohanku propláchneme ve studené vodě a vsypeme do vařicí osolené vody (asi 4 dl). Přiklopíme a necháme nabobtnat . Čerstvé houby pokrájíme, v případě sušených je dáme do horké vody změknout a nasáknout.Mezitím si na olivovém oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli a po chvíli i nasekaný česnek. Poté přidáme pokrájené čerstvé houby (nebo nasáklé sušené) a dusíme vše asi 10 minut. Odstavíme z ohně a dochutíme pepřem, solí, drceným kmínem a majoránkou. Na závěr vmícháme měkkou pohanku a přendáme do sádlem vymazaného pekáčku. Ten vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme zhruba 30 minut.
Přečtěte si také:
Opar: trest za dovolenou
na ordinace.cz
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.