- 1 hrnek opláchnuté červené čočky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 hrnku tahini (pasta ze sezamových semínek ze zdravé výživy)
- 1 malý prolisovaný stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z poloviny citrónu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka červené papriky
- 1 1/2 lžíce nasekané petrželky
Čočku si uvařte podle návodu do měkka. Vychladlou čočku potom rozmixujte do hladka s tahini, česnekem, olivovým olejem, šťávou z citrónu, solí a koriandrem. Pokud je směs příliš suchá, přidávejte po kapkách vodu.
Servírujte v misce, pokapejte olivovým olejem a lehce posypte mletou paprikou.
Přečtěte si také: Preventivní screeningová vyšetření na ordinace.cz