• 500 g brambor
  • 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 kusy jarní cibulky
  • 1 malá červená cibule
  • ledový salát
  • 1 rajče
  • olivový olej
  • 1 citron
  • pepř, sůl
  • petržel kadeřavá/kudrnka

 

Brambory omyjema a uvaříme doměkka. Ještě vlažné je oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Dáme je do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vmícháme na kolečka nakrájenou mladou cibulku i s natí, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, jemně nasekanou petrželku a okapané maso z konzervy. Lehce promícháme a dáme vychladit.

Před podávání vmícháme drobně natrhaný nebo nakrájený ledový salát a na kostičky nakrájené rajče.

Přečtěte si také: Organismus velí: Odkyselit! na ordinace.cz