- 250 g červené čočky
- 500 g pasírovaných rajčat popř. rajčatového pyré
- 2 lžíce rajského protlaku
- 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1,5 lžičky sušeného oregána
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
- olivový olej
- kukuřičné těstoviny jako příloha
- parmezán na posypání
Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme propláchnutou červenou čočku, rajčarové pyré, bylinky a vše zalijeme vývarem. Osolíme.
Přivedeme k varu a necháme pak jen zlehka probublávat, občas promícháme, dokud není čočka měkká.
Na závěr opepříme, podáváme s těstovinami a zlehka posypeme hoblinkami parmezánu.
Přečtěte si také: Příspěvky zdravotních pojišťoven na bezlepkovou dietu na ordinace.cz