- 100 g cibule
- 100 g červené papriky
- 400 g rajčat
- 200 g vařené, propláchnuté a okapané cizrny
- 200 g dlouhozrnné loupané rýže
- 300 g tuhého tofu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletá kurkuma
- sušená bazalka a tymián
- 600 ml zeleninového vývaru
- olej
- snítky čerstvého tymiánu a oregana na ozdobení
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata, sůl, kurkumu a sušenou bazalku a na mírném ohni dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a vmícháme cizrnu a rýži. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, až rýže nasaje všechnu vodu a změkne. Přidáme propláchnuté , okapané a na kostičky nakrájené tofu a prohřejeme ho ve směsi. Pak pánev odstavíme, přikryjeme a necháme 10 minut dojít. Hotovou směs ozdobíme tymiánem a oreganem.
Přečtěte si také:
Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů?
na Ordinace.cz
- Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.