- 1 šálek loupané pohanky
- 3 velká rajčata
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 2 cibule nakrájené nadrobno
- 2-3 stroužky česneku
- šťáva z jednoho citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- hrst nasekané máty
- hrst jemně nasekané petrželky kudrnky
Pohanku propláchneme ve studené vodě a vaříme 2 – 3 minuty v osolené vodě. Poté vypneme a necháme 30 minut dojít a vychladnout.
Mezitím si nakrájíme zeleninu na kostičky připravíme dresink z citrónové šťávy, oleje, prolisovaného česneku, soli a pepře.
Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy, přidáme pohanku, dresink, petržel, mátu, osolíme a opepříme dle chuti.
Salát necháme v chladu odležet a podáváme.
Přečtěte si také:
Je lepek nebezpečný?
na Ordinace.cz