- 300 g rybího filé
- 1 lžička koření na ryby
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- strouhanka z celozrnného toastového chleba
- trochu olej na pečení
- celozrnné housky
- listy ledového salátu
- 1 rajče
- červená cibule
- dresing dle chuti
- sůl
Rybí filé uvaříme v trošce vody, slijeme a rozmělníme vidličkou. Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem. Zahustíme strouhankou z celozrnného toastového chleba a ze vzniklé směsi tvoříme kulaté karbanátky. Tyto karbanátky pečeme na grilu z obou stran dozlatova.
Mezitím si rozřízneme celozrnné housky, spodní polovinu poklademe listem zeleného salátu a plátkem rajčete a červené cibule. Na zeleninu položíme rybí karbanátek, přidámě dresing dle chuti, přiklopíme horní polovinou housky a ihned podáváme.
Přečtěte si také:
Lékaři radí, jak se v létě vyhnout průjmům
na Ordinace.cz