• 2 hrnky pohankové mouky jemně mleté
  • 2 hrnky mléka
  • 4 menší zralé banány
  • špetka soli
  • skořice

Do vysoké nádoby nalijeme mléko, vmícháme mouku, sůl, mletou skořici a rozmačkané banány. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Smažíme na pánvi na malém množství oleje.

Přečtěte si také:

Máte diabetes? Ohrozit vás může i obyčejná chřipka.

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.