Losos s celerovým pyré
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 600 g lososa (filety)
- 3 polévkové lžíce rostlinného tuku
- 500 g celeru
- 250 ml sladké smetany
- 2 lžičky celozrnné hořčice
- 200 g brokolice
- cherry rajčátka
- mrkev
- sůl, koření
Návod k přípravě:
Filety z lososa osolíme a okořeníme.
Opečeme z obou stran na rozehřátém rostlinném tuku, a odložíme na teplé místo.
Celerové pyré připravíme tak, že do výpeku přidáme očištěný nastrouhaný celer, zalijeme sladkou smetanou a uvaříme do měkka. Po uvaření směs rozmixujeme a dochutíme celozrnnou hořčicí.
Lososa podáváme s celerovým pyré, spařenou brokolicí, dozdobený cherry rajčátky a hoblinkami mrkve.
Přečtěte si také:
Antibiotika a probiotika patří k sobě
na Ordinace.cz