- 4 přední jehněčí kolínka
- 3 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- Tymián, bobkový list, rozmarýn
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- Sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 g brambor
- Hrst čerstvé majoránky
Místo klasického vepřového ovarového kolena vyzkoušejte lahůdku z kulinářské dílny Jiřího Babici. Kromě mnohem zdravějšího jehněčího masa tento recept obsahuje i směs aromatických bylinek podporujících trávení a vylučování žluči. Postup je snadný: Kolena opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přídme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, stroužky česneku a rajský protlak. Promícháme a krátce opečeme. Přidáme tymián, bobkový list, snítku rozmarýnu a vše podlijeme vodou. Rendlík dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 45 minujtách pečení přidáme k masu na kostky nakrájené oloupané brambory, které přisolíme. Pečeme dalších asi 30 minut. Brambory na talíři posypeme čerstvou majoránkou.
Co bude dnes dobrého
Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.