- 1 kg kuřete
- 40 stroužků česneku
- 40 g oleje
- Zelená petrželka
- Mletý pepř
- Strouhaný muškátový oříšek
- Sůl
Kuře naporcujeme, osolíme, vetřeme koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Mírně podlijeme a přidáme celé stroužky česneku. Kuře dusíme téměř doměkka. Pak přendáme kuře do trouby a dopečeme. Hotové kuře posypeme na talíři jemně nasekanou zelenou petrželkou.
1 porce = 56 g bílkovin, 20 g tuků, 1 g sacharidů, 187 mg cholesterolu, 1,9 g vlákniny
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.