• 200 g barevných fazolí
  • 20 g oleje
  • 10 g hladké mouky
  • 50 g cibule
  • 100 g bílého netučného jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • Mletá paprika
  • Ocet
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Sůl

Den předem namočené fazole scedíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, krátce osmažíme a zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Potom přidáme vařené fazole, utřený česnek, vmícháme jogurt a prohřejeme. Podle chuti dokyselíme octem.

 

1 porce = 25 g bílkovin, 12 g tuků, 72 g sacharidů, 2,5 mg cholesterolu, 17,7 g vlákniny

Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.