- 200 g barevných fazolí
- 20 g oleje
- 10 g hladké mouky
- 50 g cibule
- 100 g bílého netučného jogurtu
- 1 stroužek česneku
- Mletá paprika
- Ocet
- Bobkový list
- Tymián
- Sůl
Den předem namočené fazole scedíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, krátce osmažíme a zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Potom přidáme vařené fazole, utřený česnek, vmícháme jogurt a prohřejeme. Podle chuti dokyselíme octem.
1 porce = 25 g bílkovin, 12 g tuků, 72 g sacharidů, 2,5 mg cholesterolu, 17,7 g vlákniny
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.