- 450 g housek
- 120 g másla
- 2 celá vejce
- 2 žloutky
- 750 ml mléka
- Sníh ze 2 bílků
- 250 g mouky – hrubé nebo krupice
- 20 g másla na ubrousek
- 20 g másla na polití
- 20 g strouhanky
„Moje babička tento knedlík nekrájela, ale celý jej ponořila do omáčky k zajíci,“ předesílá MUDr. Štěpán Svačina, DrSc. Připravuje se tak, že v míse umícháme do pěny máslo se solí, postupně přidáme celá vejce a oba žloutky, po lžících mléko, mouku, tuhý sníh z bílků a nakonec vmícháme na kousky pokrájenou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a tak jej uvaříme. Knedlík pak nití nakrájíme, pokapeme ho máslem, posypeme strouhankou a podáváme k Zaječímu předku načerno.
Co bude dnes dobrého
Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.