- 500 g brambor
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 4 kusy jarní cibulky
- 1 malá červená cibule
- ledový salát
- 1 rajče
- olivový olej
- 1 citron
- pepř, sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
Brambory omyjema a uvaříme doměkka. Ještě vlažné je oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Dáme je do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vmícháme na kolečka nakrájenou mladou cibulku i s natí, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, jemně nasekanou petrželku a okapané maso z konzervy. Lehce promícháme a dáme vychladit.
Před podávání vmícháme drobně natrhaný nebo nakrájený ledový salát a na kostičky nakrájené rajče.
Přečtěte si také: Organismus velí: Odkyselit! na ordinace.cz