- 240g vepřového masa (kýta)
- 60g mrkve
- 40g petržele
- 40g mraženého hrášku
- 20g hladké mouky
- 20g oleje
- 400g mléka
- 20g cukru
- Citronová šťáva
- Sůl
Naklepané plátky masa opečeme na oleji, podlijeme, osolíme a začneme dusit.
Později přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky a mražený hrášek. Vše doměkka udusíme.
Pak zahustíme moukou rozšlehanou v mléce, znovu povaříme, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Samotný vápník nestačí
Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.