• 8 plátků veky
  • 6 středních rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka dle chuti
  • 100ml oleje extra virgin
  • sůl dle chuti

Když se řekne bruschetta…

…řeč je o plátku opečeného chleba s ,,něčím nahoře“. Obyčejná topinka, namítnul by leckdo. Gurmáni ovšem vědí, že kouzlo tohoto italského předkrmu tkví v jeho jednoduchosti a kombinaci prvotřídních chutí…

Postup:

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky 
a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky 
a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.

Pečivo opečeme v troubě do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.

Přečtěte si také:  Seriál:Letní zdravotní rizika: potraviny a únava na ordinace.cz