- 8 plátků veky
- 6 středních rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka dle chuti
- 100ml oleje extra virgin
- sůl dle chuti
Když se řekne bruschetta…
…řeč je o plátku opečeného chleba s ,,něčím nahoře“. Obyčejná topinka, namítnul by leckdo. Gurmáni ovšem vědí, že kouzlo tohoto italského předkrmu tkví v jeho jednoduchosti a kombinaci prvotřídních chutí…
Postup:
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.
Pečivo opečeme v troubě do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami.
Přečtěte si také: Seriál:Letní zdravotní rizika: potraviny a únava na ordinace.cz