- 15dkg kozího sýra
- 1 hrst piniových oříšků
- 2 ks červené řepy
- MARINÁDA
- 2 lžíce květového medu
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 snítka tymiánu
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce pomerančového džusu
- Mletý černý pepř
- 100 ml olivového oleje
- 3cm špalíčku čerstvého zázvoru
- Sůl
Svaříme ocet s cukrem. Pak přidáme med, pomerančový džus, snítku tymiánu, olej, sójovou omáčku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme do směsi nastrouhaný zázvor.
Do skleněné nebo kameninové nádoby vložíme plátky řepy a zalijeme ji připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme řepu odležet alespoň přes noc, nejlépe však 2 dny.
Carpaccio z červené řepy servírujeme s kozím sýrem a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.