- 300g červených fazolí (v konzervě ve slaném nálevu)
- 2-3 vejce uvařená na tvrdo
- 1 cibuli
- 70 ml olivového oleje
- Sůl, pepř
Fazole rozmixujeme spolu s olejem do hladka na pastu. V případě potřeby můžeme zředit trochou vody.
Ke vzniklé fazolové hmotě přimícháme nadrobno pokrájená, natvrdo uvařená vajíčka a najemno posekanou cibulku.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Přečtěte si také:
V prevenci zubního kazu hraje významnou roli správná výživa
na Ordinace.cz
Únavu může vyvolávat lepek
Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku
Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků..