- 2 lilky
- 4 rajčata
- 2 balíčky mozzarelly
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvá bazalka
Nakrájíme lilek na kolečka, posolíme a necháme vypotit. Rozetřeme česnek se solí, přidáme pepř a trochu olivového oleje.
Lilky dáme na gril a grilujeme na sucho přibližně 3 minuty, poté je potřeme z obou stran česnekovým olejem a grilujeme přibližně další 3 minuty.
Mezitím nakrájíme rajčata a mozzarellu na kolečka.
Grilovaný lilek rozložíme po talíři, naskládáme na něj plátky rajčat a mozzarelly, posypeme natrhanou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
Přečtěte si také:
Obezita ohrožuje naše zdraví. Jak ji konečně porazit?
na Ordinace.cz
Únavu může vyvolávat lepek
Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku
Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků..- Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.