- 500 g očištěných ryb (raději více druhů)
- 50 g cibule
- 10 g mleté sladké červené papriky
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 1 feferonka
- sůl, voda
Ryby očistíme a omyjeme. Maso pokrájíme na porce. Nadrobno pokrájíme cibuli a 30 minut povaříme. Vložíme porce ryb i s hlavou a ocasem, přidáme pokrájenou papriku a vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Asi 5 minut před dovřením přidáme sladkou papriku, rajčata a feferonky.
Únavu může vyvolávat lepek
Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku
Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků..