- 1 lžíce oliv. oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 středně velké cukety
- 750ml zel. vývaru
- hrst bazalky
- sůl, bílý pepř
- 2 lžíce parmazánu + k podávání
- 1 lžíce zakysané smetany
Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Jakmile začal vonět, vložíme na kostky nakrájenou cuketu. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a rozmixujeme. Nakonec vmícháme parmazán a lžíci zakysané smetany. Podávat můžete posypané parmazánem nebo třeba orestovanými kolečky malých cuketek.
Přečtěte si také: Nenechávejte děti ponocovat – méně porostou, budou víc nemocné a pokazí si známky na ordinace.cz