- 250 g celeru
- 20 g oleje
- 50 g tvrdého nízkotučného sýru
- 20 g hladké mouky
- 1 kostka hovězího vývaru
- 100 ml bílého vína
- Mletý pepř
- Zelená petrželka
- Sůl
Celer nakrájený na silnější plátky spaříme vařící vodou a necháme asi 10 minut stát. Pak dáme na síto okapat. Okapaný celer opečeme na oleji, podlijeme vývarem a bílým vínem, osolíme, opepříme a dusíme. Když se šťáva téměř vydusí, zaprášíme ji moukou, podlijeme znovu vývarem, rozmícháme a povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a najemno nakrájenou zelenou petrželkou.
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.