- 150 g rýže
- 10 g oleje
- 100 g cibule
- 10 kusů vypeckovaných černých oliv ve vlastní šťávě
- 100 g sterilovaných kapií
- 50 g sýru akawa (nebo jiného mírně slaného sýru)
- Sůl
- Meduňka
Rýži propláchneme ve studené vodě a podusím ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Na oleji v teflonové pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli dorůžova. Pak přidáme na půlky rozkrájené olivy, okapané kapie nakrájené na nudličky, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme podušenou rýži a prohřejeme. Na talíři posypeme najemno nakrájenou meduňkou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Podává se se zeleninovým salátem.
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.