• 500 g sterilovaných fazolek
  • 50 g cibule
  • 20 g oleje
  • 50 G 30 % tvrdého sýru
  • Drcený kmín
  • Sůl
  • 2 bílky
  • 1 dcl mléka
  • Vegeta koření

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nadrobno pokrájené fazolky a koření. Prohřejeme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali bílky a necháme je za stálého míchání srazit. Na talíři posypeme fazolkový mozeček strouhaným sýrem.

 

 

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.