- 500 g sterilovaných fazolek
- 50 g cibule
- 20 g oleje
- 50 G 30 % tvrdého sýru
- Drcený kmín
- Sůl
- 2 bílky
- 1 dcl mléka
- Vegeta koření
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nadrobno pokrájené fazolky a koření. Prohřejeme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali bílky a necháme je za stálého míchání srazit. Na talíři posypeme fazolkový mozeček strouhaným sýrem.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.