- 350 g hlívy
- 250 g listového těsta
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce kysané smetany
- 2 vejce
- sůl, mletý pepř
- hladká mouka
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu, osolíme, opepříme a necháme trochu osmahnout. Poté ji lehce podlijeme, podusíme, přidáme smetanu a necháme dodusit do měkka. Až se vydusí šťáva odstavíme a vmícháme jedno rozšlehané vejce.
Mezitím si vyválíme na pomoučněném válu plát listového těsta a rozřežeme ho na čtverce o velikosti 5 x 5 cm. Na ně naneseme vrstvu náplně a složíme je do tvaru taštiček. Nakonec potřeme jejich povrch rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Přečtěte si také:
Hlíva ústřičná posiluje imunitu
na Ordinace.cz