- 2 kuřecí prsní řízky
- 150 g mražených fazolových lusků
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 červená paprika
- 1 větší červená cibule
- sůl, pepř, rozmarýn nebo jiná zelená bylinka
- 2 lžíce stolního oleje.
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a orestujte je zprudka na oleji.
Přidejte na osminky nakrájenou a na plátky rozebranou červenou cibuli, nasekaný rozmarýn nebo jinou bylinku podle chuti, mražené fazolové lusky, na kousky pokrájenou hlívu ústřičnou a červenou papriku.
Zmírněte plotnu na polovinu výkonu a vše restujte tak dlouho, dokud lusky a paprika nebudou měkké, trvá to asi 10–15 minut. Nakonec přisypte slitou sterilovanou cizrnu. Vše promíchejte a můžete podávat.
Přečtěte si také: Udělejte službu svému srdci: změřte si tlak na ordinace.cz
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.