- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 pórek
- 1 lžíce oleje
- 1 kg hovězího masa (květová špička-hovězí zadní)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- 6 brambor
- 12 bílých chřestů
- sůl
- 1 lžička měkkého másla
Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Pórek rozkrojte podélně, důkladně umyjte a nakrájejte na široké nudličky.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a zprudka na něm ze všech stran orestujte maso. Přidejte zeleninu a krátce ji opečte dpolečně s masem. Zalijte vodou tak, aby nad hladinou nekoukal ani kousek masa. Do loupané cibule zapíchejte hřebíček a společně s bobkovým listem ji přidejte k masu., Vařte na mírném ohni 60 minut.
Mezitím oloupejte brambory a dejte je na 20 minut vařit do osolené vody. Oloupejte chřest a odkrojte spodní dřevnaté konce. Dejte vařit dostatečné množství vody, osolte ji a trochu oslaďte cukrem a 8-10 minut v ní chřest povařte.
Maso vyjměte z vývaru a asi 200g odkrojte do salátu (viz recept příště). Před podáváním omastěte brambory a chřest máslem.
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.