• 250 g netučného tvarohu
  • 300 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 120 g tuku na pečení
  • ¼ kg nastrouhaných jablek
  • 40 g strouhanky
  • 40 g pískového cukru
  • Skořice
  • 30 g hladké mouky na posypání válu
  • 1 vejce na potření

Na vál dáme mouku, přidáme pokrájený tuk, tvaroh, žloutky a vypracujeme těsto, které necháme odležet asi 30 minut. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na čtyři pruhy široké asi 25 cm. Střed pruhů posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem a skořicí. Okraje přeložíme přes náplň a přimáčkneme. Přeneseme na plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

 

 

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.