• ½ vejce
  • 50 g bílého netučného jogurtu
  • 60 g polohrubé mouky
  • 30 g cukru krupice
  • 10 g másla
  • Kypřící prášek
  • 120 g jablek

Vejce rozmícháme s jogurtem, vlijeme vychladlé rozpuštěné máslo, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a cukr, podle potřeby přidáme vodu. Těsto rozetřeme na pečicí papír nebo olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe plátky oloupaných jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Krájíme až po vychladnutí.

 

 

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.