- 400g vepřového plecka nebo kýty bez kosti
- Asi 1 kg brambor
- 2-3 cibule
- 2 stroužky česneku
- Drcený kmín
- Mletá paprika
- Sůl
- 4 lžíce vepřového sádla
- 4 kusy alobalu
Kouzelné alobalové balíčky nechávají dostatek místa pro vlastní fantazii. Pokrm můžete obohatit pokrájenou slaninou a klobásou, nudličkami papriky, třešňovými rajčaty …
Alobal potřeme sádlem.
Na kostky pokrájené maso, plátky oloupaných brambor, nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, koření a sůl smícháme a rozdělíme na alobal.
Navrch dáme zbytek sádla, alobal dobře uzavřeme a pečeme na roštu asi 45 minut. V polovině pečení otočíme.
- Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.