- 320g králíka
- 100g mrkve
- 60g petržele
- 20g sterilovaného hrášku
- 20g oleje
- Sůl
Omyté králičí maso nakrájíme na kousky, na sucho opečeme, přidáme olej, sůl, podlijeme horkou vodou.
Pokrm stále dusíme v malém množství vody. Mrkev a petržel očistíme , nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a společně dusíme doměkka.
Hrášek propláchneme a přidáme až těsně před dohotovením.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.